Thursday, July 10, 2014

GIGIH & SENYAP

Assalamualaikum...

Semalam Ifa mimpi ngeri. Hari ni terus rasa gigih nak bekerja. Hari ini dan esok Ifa kena selesaikan semua kerja yang dipertanggungjawabkan. Hari ini, tiba-tiba ada 'mood' nak kongsi cerita kat blog. Hari ini nak jadi seorang yang pendiam, gigih dan bertanggungjawab. Hari ni, tak nak terlibat dan ambil tahu masalah orang lain. Kadang-kadang kita perlu pentingkan diri sendiri jugak. Bermula dari tarikh 10 Julai 2014 hingga ke 25 Julai, Ifa akan menjadi seorang yang amat sibuk. Tapi kita lihat samada kesibukkan ini akan menghalang Ifa 'update' cerita baru ataupun tidak. Adakah kesibukkan ini mampu menghalang Ifa bermain 'game' online dikala berada dalam tekanan. Yang paling penting, mampukah kesibukkan ini boleh buatkan Ifa menjadi lebih kuat. Tak pun, Ifa buat perangai masa belajar dulu. Cakap lepas dan keraskan kata-kata ketika berhadapan dengan mereka yang menjengkelkan. 

Ok, bye.

No comments: